Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Werken bij ons

Vrijwilligers

De kinder- en jongerenrechtswinkel Amsterdam zoekt nieuwe vrijwilligers!

Ben jij een rechtenstudent met speciale interesse in het jeugdrecht en personen- en familierecht? Wil jij je graag hard maken voor de rechten van het kind en houd je naast hard werken ook van gezelligheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Werkzaamheden

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Amsterdam biedt jou een mogelijkheid om je reeds opgedane juridische kennis te verbreden en toe te passen in de praktijk. Op doordeweekse dagen hebben wij spreekuur van 15:00 – 18:00 uur en op de eerste en tweede zaterdag van de maand van 10:00 – 13:00 uur. Tijdens het spreekuur kunnen kinderen en jongeren bellen, chatten, mailen, appen of langskomen. Na onderling overleg geven wij hen dan een specifiek advies op basis van hetgeen zij ons verteld hebben. Daarnaast geven wij gastcolleges over kinderrechten op scholen, waarbij wij de kinderen op een leuke en interactieve manier meer leren over hun rechten. Elke eerste woensdag van de maand hebben wij een verplichte deskundigheidsbevorderingsavond (DBA), bij deze avond komt er een spreker om onze kennis bij te spijkeren op het gebied van personen- en familierecht en jeugdrecht. Om de rechtswinkel draaiend te houden zitten alle vrijwilligers in een commissie naar keuze.


Wat verwachten wij van jou?

Voordat je begint met draaien van spreekuren, wordt je juridische kennis door diverse specialisten bijgespijkerd en leer je meer over gesprekstechnieken. Wanneer je bent aangenomen, vragen wij je elke maand vier beschikbare data op te geven en hiervan word je uiteindelijk twee middagen ingeroosterd. Daarnaast verwachten wij dat je af en toe voorlichtingen geeft, je je inzet in je commissie en aanwezig bent tijdens de DBA.

Essentieel is dat je aanwezig bent bij zowel het selectieweekend als de daaropvolgende trainingen. Het selectieweekend zal worden gehouden op 28, 29 en 30 september 2022 vanaf 18:00 uur. Houd voor de trainingen en het eindassessment de donderdag-avonden 6, 13 en 20 en 27 van de maand oktober, en donderdagavond 3 november vrij.


Solliciteren?

Stuur dan vóór 22 september 2022 je motivatiebrief en cv naar voorzitter@kinderrechtshulp.nl. De sollicitaties zullen plaatsvinden in de week van 22 tot en met 27 september (in de avond). Vermeld in de e-mail of jij beschikbaar bent op bovengenoemde data. We kijken uit naar jouw brief en cv, hopelijk tot snel!